Programma & project management

Questus faciliteert programma- en projectmanagement. Voorbeelden van vakgebieden op dit terrein zijn de competentie-gebieden:Questus faciliteert algemeen programma- en projectmanagement. Specifieke vakgebieden op dit terrein zijn de volgende competentie-gebieden.

Organisatieverandering, sourcing, Software Defined Data Center & DevOps-transformatie of cloudmigraties
De juiste organisatie bij de business, wat doen we waar en hoe bereiken we dat? Questus draagt zorg of levert een bijdrage aan de gehele migratie van te sourcen onderdelen, applicaties of infrastructuur cq implementatie van de nieuwe of bijbehorende (regie-)organisatie.

Proces inrichting
De vraag naar klantgerichte ICT-ondersteuning heeft tot gevolg dat veel organisaties service management inrichten. Dit vergt enerzijds een nauwe samenwerking met de klantorganisatie, anderzijds moeten de achterliggende operationele processen ingeregeld zijn.

Infrastructurele migraties
Migraties binnen de ICT-infrastructuur hebben een grote impact op de bedrijfsvoering, de gebruikers en de benodigde competenties tijdens de exploitatie. Questus draagt zorg voor betrouwbare en weloverwogen migraties zonder dat de continuiteit van de business in gevaar komt.

Implementatie van applicaties
Implementatie van een vernieuwde standaard voor de kantoorautomatisering of invoering van een bedrijfskritische applicatie. Questus biedt kennis en ervaring om de infrastructurele impact van deze projecten te beheersen.

Technische veranderingen
De schier onuitputtelijke veranderingen aan de infrastructuur kunnen een grote impact hebben op de bedrijfsvoering en de gebruikers. Questus draagt zorg voor betrouwbare en weloverwogen implementaties zonder dat de continuiteit van de business in gevaar komt.